Over mij

Twee paar schoenen op een stenen balustrade. Gedragen, verweerd, gestrikt en licht gehavend. Stevige bergschoenen van deels verkleurd koper, nat van de regen en verlaten door de eigenaar. Het is een beeld van een beeld en toch spreekt uit de foto een heel verhaal. Juist doordat de kleuren hier in schril contrast staan met het onderwerp van de foto, de schoenen. Welk verhaal vertellen ze? Welk moment uit het leven proberen ze te vangen? De schoenen zijn onopvallend, maar de foto ervan is juist het tegenovergestelde.

Elk moment in het leven zijn er zulke sprekende plaatjes te schieten. Straatbeelden waar je normaal voorbij zou lopen, momenten die anders in een luttele seconde voorbij zouden gaan, dingen die te klein of juist te groot zijn om zonder hulp van een foto te kunnen bewonderen. Elk moment vangt een deel van het leven, van iets dat op een zeker moment bestaan heeft en nooit meer exact op diezelfde manier te zien zal zijn. Juist die vergankelijkheid vangen en vastleggen is wat mij zo aantrekt in fotografie. Elke foto vertelt een verhaal, wat dat verhaal precies is, is aan de kijker om op te maken. Sommige foto’s spreken erg voor zich, en anderen brengen juist de fantasie tot leven.


Als jongen leende ik de camera van mijn ouders en werd mijn liefde voor fotografie gewekt. Al op dertienjarige leeftijd had ik mijn eerste bijbaantje als fotograaf, waarbij ik op boten door de grachten van Amsterdam voer en de toeristen vastlegde. Al snel volgde mijn eerste eigen camera en kon ik van de fotografie mijn hobby maken. Vijfentwintig jaar lang ben ik in elke vakantie, in elk weekend dat ik vrij had van mijn baan als senior operations manager, eropuit getrokken met mijn camera. Workshops, cursussen en mijn investeringen in goede en meest moderne apparatuur hebben ervoor gezorgd dat mijn foto’s met ongekende scherpte de momenten kunnen vastleggen die het leven zo ontzettend boeiend maken.
De digitale mogelijkheden zijn tegenwoordig geweldig en ook technisch is er steeds meer mogelijk. Dankzij mijn eigen drone en drone brevet kan ik nu bijvoorbeeld ook de mooiste plaatjes en filmpjes vanuit de lucht maken. Dit bied heel nieuwe perspectieven en mogelijkheden!

Inmiddels heb ik al ruime ervaring met het fotograferen en filmen van personen, groepen, dieren, natuur, straatbeelden, gebouwen en steden, concerten, festivals en andere evenementen. Op het moment experimenteer ik veel met macrofotografie (het heel erg ingezoomd fotograferen van een detail, zoals de kop van een wesp), en luchtfotografie met mijn drone.
Ter vervolmaking van alle praktijkervaring heb ik de volgende cursussen gevolgd en diploma’s behaald:

– Drone vliegbrevet: ROC-Light
– Foto-editing: Adobe Lightroom & Photoshop
– Video-editing: Adobe Premiere Pro

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem gerust contact op via de contactpagina!